Loner-kullen

Sphynx född 2021-11-24


Sphynx

Blåmaskad bicolor a 03 33

Pawpedslänk

Vintermånen's Skicru

Sphynx

Vit grönögd w 64

Pawpedslänk

Fejmants Loved little loner

"Ove"

Hane

Vit siamesmaskad w 67

Stannar

Freya fick den 24:e november 5 stycken bebisar efter en enkel förlossning hos sin fodervärd, 3 killar & 2 tjejer. En grabb somnade in efter ett dygn av okänd anledning, men tyvärr är det sånt som kan hända.

En av töserna fick skavsår av halsbandet, som Freya slickade & bet på så det blev en stor infektion med nekros som inte blev behandlad, så hon somnade in den 27:e.

Så dagen efter när en annan hade ett sår så tog jag hem kullen, men Freya hann bita en av tjejerna när de packades in i buren. Var ett litet pyttesår, men det blev en stor böld under huden så hon åkte till veterinären som rekommenderade att hon skulle få somna in. När hon undersöktes så visade det sig att Freya bitit henne ända in till tarmarna, så ännu ett liv släcktes den 1:a december.


Jag fick då rekommendation och tillstånd att sära på Freya & ungarna för att inte riskera att hon skulle bita någon mer. Freya flyttar akut till en familj utan andra djur, kunde inte gått enklare, hon letade inte efter sina ungar en enda sekund. Hon blev nöjd och lugn direkt, fick medicin för mjölkproduktionen som hjälpte direkt. Freya är nu kastrerad.


Kvar hade jag 2 pojkar som jag matade och tog hand om dygnet runt.

I helgen märker jag att en av dem fått en svullen armbåge & has, så efter kontakt med veterinär åkte vi in den 7:e och ska prova att behandla med antibiotika, hon står redo med sprutan men vi kommer gemensamt fram till att han ska slippa lida med biverkningar av medicin och risken för att lederna ska bli deformerade, så han får somna in istället. Vilket var helt rätt beslut, lederna var fulla med illaluktande var, han hade troligtvis blivit biten av Freya och fått en blodburen infektion som satte sig i lederna. Han skulle inte klarat sig länge till oavsett vad vi provat för behandling.

Så nu är det en liten vit grabb kvar som mår bra <3